Vi mottar daglig forskjellige spørsmål om russelåter fra russegrupper og artister, noe vi synes er veldig hyggelig! I denne artikkelen har vi skrevet ned de mest gjengående spørsmålene. Finner du likevel ikke svar på det du lurer på, er vi klare for en prat ved å klikke her.

For russ og russegrupper

Russegruppe

Hvilke artister har dere?

Svar: Vi representerer flere veletablerte artister som FERNO, Jaannybravo, Vetle Gjervan og Simboy. Følg oss på Instagram for sneakpeeks, konkurranser og mer informasjon om våre artister.

Hva koster en russelåt?

Svar: LåtEksperten tilbyr artister i alle prisklasser, og har forskjellige pakketilbud for collabs og russekroer. Det viktigste for oss er å produsere russelåter som er skreddersydd til den gruppen vi får bestilling av. Her går det ikke i noe mainstream, og våre produsenter er meget dyktige innen flere sjangre. Vi tilpasser oss etter deres budsjett og ønsker.

Hva slags type russemusikk tilbyr dere?

Svar: Våre artister er talentfulle innen flere sjangre, og forteller dere oss at dere eksempelvis ønsker en låt med et sykt dropp, er kanskje EDM eller House sjangeren dere leter etter. Vi håndplukker deretter flere russeprodusenter som kan passe deres ønsker, og presenterer de med pris, tidligere musikk og hva de tenker rundt ønsket deres.

Hvorfor velge LåtEksperten?

Svar: Hos oss er det alltid trygt å handle russelåter. Vi sørger for at avtalen mellom artisten og gruppen opprettholdes, og at gruppen til enhver tid er oppdatert på produksjonen. Kunden kommer alltid først hos LåtEksperten. Vår visjon er å bli Norges beste på russemusikk, og vi ønsker å tilby et bredt spekter med produsenter og vokalister innen flere sjangre.

Hvordan fungerer betalingsprosessen?

Svar: LåtEkspertens forretningsidé er å være en trygg mellommann mellom russegruppen og artisten. Vi har derfor utviklet et enkelt system som sikrer begge parter. Når dere sender en bestilling på låt av en artist hos LåtEksperten mottar gruppen faktura fra LåtEksperten.

Pengene blir deretter reservert hos oss, uten at artisten mottar noe før den har levert en 30 sekunders lang demo av det ønskede prosjektet. Når artisten har levert demoen mottar den 50% av det totale beløpet, og når russegruppen har godkjent den ferdige låten og den er blitt publisert på alle avtalte plattformer mottar artisten de resterende 50% – Enkelt og greit!

For produsenter, låtskrivere og vokalister

Musikkprodusent

Hvordan kan jeg bli artist hos dere?

Svar: Først og fremst synes vi det er veldig gøy at mange ønsker å jobbe med oss i LåtEksperten. For å bli signert hos oss trenger vi at du sender dine aller beste demoer og en beskrivende selvbiografi til post@laateksperten.no.

Demoene bør vise oss forskjellige sider av deg som artist, og skal representere det absolutt ypperste du kan innen musikkproduksjon. Når vi evaluerer hvorvidt vi ønsker å jobbe med en artist, starter vi først og fremst med å se på artistens identitet. I Norge anno 2021 fungerer det ikke lenger å publisere en låt uten å ha en innholdsrik pakke rundt den. Hva ville Kygo vært uten de revolusjonerende tropiske vibbene? Hva hadde skjedd hvis Ed Sheeran plutselig begynte med hardpunka rock?

Vi hjelper deg å finpusse diamanten du har i deg, og forme den til et publikum.

Hva gjør dere for artistene deres?

Svar: Vi er hovedsakelig et management som arbeider med alt fra kommunikasjon og logistikk, til publishing og kreativt innhold. Vi har kontakt med flere av de største plateselskapene i Norge som står klare til å jobbe med talentfulle artister fra russebransjen i lag med LåtEksperten.

Hva koster det å ha dere som management?

Svar: Helt normalt i musikkindustrien er at andre bidragsytere rundt en artist betales ut ifra artistens suksess. Det er tross alt en del av vår jobb å få en stjerne til å skinne, og mislyktes vi med det er det ikke du som skal ta regningen. Derfor betales vi i LåtEksperten gjennom faste cuts på royalties og TONO, spillejobber og låtsalg. Dette avtales mellom managementet og artisten under samtalene.